Onsdag 28 maj 2008
Uppe kl 5.45. Som beräknat vaknade vi upp till en disig och grå morgon. Prognosen från yr.no stämde nästan idag också. De hade lovat eller hotat med kraftigt regn idag, men det blev bara någon liten skur och dessemellan lite dugg och uppehåll.

Idag fick vi whiskygröt som extra portion till den övrigt bastanta frukosten. Otroligt vad man kan äta, men man vet ju att det kan dröja till lunch.

Kl 9 som vanligt startar vi turen idag och åker norrut över Tummel river och vidare mot Queens View.


Queens View

Nu duggar det lite lätt när vi fotar den berömda utsikten. Mycket vackert, och lite glad blev jag när dimman låg här för jag tycker om det magiska i dimman. Hit kan man åka buss, bil, cykla eller gå till fots.


Blair Castle

Blair Castle blir vårt nästa stop. En av slottets guider möter oss för att berätta om slottets historia och vår guide översätter. Tyvärr ingen fotografering inomhus. Kanske lika bra det för då har väl det inte funnits plats med fler kort senare. Det här är ett slott där vi går igenom helt möblerade rum med möbler, tavlor, jaktvapen, kläder ja allt som fanns i ett slott när det begav sig. Äldsta delen är från 1200-talet och den senaste från 18oo-talet. Mycket intressant att gå igenom dessa rum, med helt otroligt påkostade möbler. Vad jag hade kunnat studera mer var alla fotografier, tavlor och prydnadssaker. Ja, det är väl bara att komma tillbaka och vandra en hel dag här om det är möjligt.

På hemfärden kl 11.30 är det omöjligt att fotografera för regnet på rutorna, så jag kan slappna och bara njuta av utsikten. Men jag passade på att fota guiden och chauffören.


 

Vår chaufför som jag kände mig så trygg med fast jag är så höjdrädd, och här fanns det stup minsann.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agneta vår guide som var så kunnig och berättade allt om Skottland. Historia, samhälle, mat, vin, natur, djur, ja allt med en sån entusiasm, så nu kommer jag väl att läsa böcker om Skottlands historia i vinter.

 

 

När vi kom hem gick vi ner på "byn" och besökte en affär där de sålde smycken av ljungrötter. Där fick vi sedan se en film av proceduren från plockning av ljungen till färdiga smycken. Mycket intressant film och när man gick i butiken blev det mycket habegär. Men fick svårt att bestämma mig, men en liten prydnadssak köpte jag till slut.

Här är adressen till deras hemsida:
www.heathergems.com

Sedan tar vi en mysig promenad i det vackra Pilochry till laxtrappan som ni ser på bilden längst till höger

Lunch med fish and ships intogs på Mc Kays då vi var lagom hungriga.

Eftermiddagen är det tid för shopping. Det är roligt att titta in i affärerna i Pitlochry. Hittade en keps åt mitt barnbarn och hoppas att den passar. Ett får måste man ju också köpa här. Vi är hemma igen kl 17 och passar på att skriva vykort och notera i dagboken.

På kvällen går vi till Victoria och äter lammkött med myntasås igen.

  

Föregående dag       Nästa dag

Sonjas första sida