Söndag 13 oktober 2013

Till frukost blir det grekisk sallad igen innan vi går ut på stan. Vilken tur att vädret är så perfekt. Vi såg ju inte hur många grader det var, men jag skulle gissa på runt 23-25 gr så det var behagliga dagar. Idag köpte jag  i vackert färgat glas, lampa, fat och ljushållare.

Klicka på bilderna för att se dem större.

 

Bilder tagna i affären, med vacker glaskonst.

 

Efter den goda lunchen hemma med lax och potatis och vitlöksdressing vilade vi en stund innan vi gick ut igen och fortsatte ett shoppa. Glasmosaik hittade vi i en annan affär där konstnärinnan själv stod i affären. Kunde ju inte gå därifrån heller utan att köpa ett fat.

Konstnärinnan infälld i bilden

Ikväll testade jag kyckling i currymasalasås på restaurangen El Candil. Jättegott!

Måndag 14 okt

Det känns väldigt ovant att skriva här om bara shopping, men det var ju  kul att hinna med det också. Det var så längesen jag åkte på en resa där det bara handlar om shopping. Det har varit utflykter mest varje dag de senaste resorna. Men det här är ju avkopplande och väldigt skönt egentligen. I kväll ska vi få reda på om det går någon tur till Sevilla på tisdag. Än har vi en dag med hopp.

Efter en stadig frukost går vi vår förmiddagsrunda ut på stan. Idag sökte vi upp en keramikaffär där vi naturligtvis måste handla något. Det lilla fatet med vallmon kunde jag inte motstå, Vallmon är ju min favorit. Att fylla de två miniskålarna med choklad på kvällen passar precis till vårt tillåtna intag.

Två miniskålar för choklad och en skål med min favoritblomma även om bladen ser lite underliga ut.

Frysta köttbullar värmda med vitlökssalt var jättegott med grönsaker till lunch. Vilar en stund innan vi går till turistinformation där vi får höra att ingen buss går till Sevilla i morgon. Luften liksom gick ur mig, men nu vet jag att nu får vi en anledning att åka ner till Andalusien igen. Man ska ju vara positiv här i tillvaron, så vi gläds åt det. Vi fick tillbaka pengarna som vi hade betalat tidigare för biljetten, och nu fick de gå till shopping. Nåt kul ska ju det bli i stället! Men i kväll köpte jag bara ett armband av en tjej från Senegal. Det var flera tjejer och killar som gick omkring och bar sina lådor med väskor, smycken mm. Man prutar och prutar samtidigt som man skäms. Men man kan ju inte köpa av alla. En kille begärde 55 euro för en skinnväska som jag tyckte var fin. Jag bjöd 25 och han sa 40, jag 25, han 40 flera gånger. 25 sa han till slut och då var jag ju tvungen att köpa den, tyckte jag. Jag trodde ju aldrig att han skulle pruta till 25. Väskan med 2 mindre väskor till  var röd och grann, så jag får väl se till att använda den nu. Pradamärke också på den. Bara det!!!!!

Maten är så väl tillagad och god på El Candil så vi går dit och äter igen. Ikväll blir det en chiligryta.  Personalen känner igen oss nu och ler glatt. Egentligen skulle man gå på olika ställen, men man chansar inte så mycket om man är riktigt hungrig. Gott igen.

Nästa dag

Sonjas första sida