Tisdag 15 oktober 2013

Måste ju hinna äta upp alla köttbullar och de frysta grönsakerna så det blev en rejäl frukost, men det smakar jättebra.

Idag blir det en ren shoppingdag. Besökte igen affären där jag köpte glas. Två fina glasunderlägg får bli en present till Helena så känns det bättre. Det blir lite mer shopping innan vi går hem och äter resten av köttbullarna. Nu är det nästan tomt i kylen.

Till vänster ser man Europabalkongen och bilderna nedan är tagna runt den vackra platsen.

 

Vilar innan vi går sista rundan på Nerjas mysiga gator. Vi äter på El Candil igen. Försöker fråga servitörerna om det är kanel i moussakan. På Kreta smakade moussakan alldeles för mycket kanel och det är jag inte så förtjust i. Även om jag nu inte visste vad kanel hette på spanska så sa de att de inte använde så mycket kryddor. Jag chansade och beställde och den var jättegod. Inte ett spår kände jag av kanel. 

Onsdag 16 oktober 2013

Stiger upp kl 4.30 idag för det är omöjligt att somna om. Idag blir det hemresa. Yoghurt och mackor blir bra som frukost idag. Packar det sista och låser dörren. Taxin väntar på oss kl 9.15. Det har varit en helt underbar och avslappnande vecka. Lite annorlunda resa där shoppingen har varit det största nöjet. Lite konstigt också att inte vara på någon utflykt, så man undrar vad man fått för pengarna. Men jag gläder mig åt att ha fått se det vackra Nerja, få uppleva att människorna i Nerja är mycket trevliga och vänliga. Jag tänker på tjejen i affären som kom ihåg att jag hade köpt en blus där förut. Jag tänker på personalen på El Candil som var så tillmötesgående och alla andra. Ett mycket vänligt Nerja skulle jag vilja säga. Vi fick ju uppleva lite kultur där också när vår vistelse sammanföll med deras feriavecka.

Under taxiresan till Malaga tog jag massor av kort. Nu har jag plockat ut några som beskriver lite natur i Södra Andalusien.   

 

Sonjas första sida             Litteratur Spanien