Fredag 11 oktober 2013

En shoppingdag som slutade i feststämning.

Festligheterna fortsatte och på kvällen hamnade vi vid ett torg där de spelade fin musik så vi satte oss vid en bar och lyssnade och tittade på de som dansade. Jag undrar jämt varför den svenska blygheten ska finnas när jag önskade så att få gå upp och dansa tillsammans med alla dessa spanjorer och spanjorskor som inte tycks ha några hämningar. Jag kan ju alltid stampa med fötterna och klappa händerna och försöka hänga med lite, men ändå.

Klicka på bilderna för att se dem större.

Feststämning med musik, dans, mat och dricka

Lördag 12 oktober

Efter en grekisk salladsfrukost gick vi ut på stan och såg de lilla tåget som går runt stan. Lämpligt att bara hoppa in i och se lite mer av stan. Nu kom vi till de tjusiga husen i omgivningen. Nerja är en liten fin och mycket välskött stad. Rent och sopat överallt. Butiksägarna sopar framför sina egna dörrar och det verkar som alla månar om att ha en trivsam stad. Några fina väggdekorationer hittade jag också.


I dag är det Spaniens Nationaldag men vi såg inte något firande som speciellt anknöt till den dagen. Vi såg ju många i alla åldrar som hade de typiska spanska festkläderna, men det kanske berodde på de andra festligheterna. Alla ställde upp så vänligt om man frågade om man fick ta ett kort.

Lite shopping igen innan vi gick hem och lagade ris med grönsaker från frysdisken och god skinka. Vilar en stund innan vi beger oss till torget där vi var i gårkväll. Satt en stund och lyssnade men rockmusiken var inte så mysig som den musik vi lyssnade till i gårkväll så vi gick därifrån. Hittar en trevlig uteservering "El Candil" vid Europabalkongen där jag beställer Biff Stroganoff som var jättegod. Här lyssnar vi till en klarinettist som har en sorts bandspelare med sig där han får "hjälp" av en orkester. Fina gamla godingar spelar han upp. Så skönt med dessa varma, kvällar när man kan sitta i timmar och bara mysa och titta på folk och lyssna på musik.

 

Nästa dag

Sonjas första sida