Onsdag 26 juni 2002

Idag vaknade vi till ett smattrande regn. Fjällen var höljda i täta moln, men framåt middagstiden lättade det och vi åkte till Marsliden med korgen full av mackor och kaffe. Åkte genom en underbart vacker dalgång innan vi kom fram. Väl framme i Marsliden besökte vi den lilla stugan som kallas för Lars Pålssons stuga. Där kan man förundras över hur nybyggarnas liv var. När jag kom hem till stan igen, plockade jag fram boken "Fjällfolk" av Bernard Nord och läste om dessa tappra människor och livet för nybyggarna här uppe i vildmarken.

Efter tidig middag blev det en tripp till Fiskonfallet. Åkte bil några kilometer innan vi parkerade bilen för att sedan vandra 500 hundra meter uppför ett berg. Här stötte vi på de första myggen, fast det var inte flera än det kan vara hemma. Egentligen skulle vi ha gått ner vid foten av fallet, men det var så brant så det var bara Sven-Erik och Oskar som besvärade sig. Vackra kort fick de också på fallet. Det här var också en lämplig vandring för en sexåring. 

På hemvägen intog vi en pizza på Kultsjögården. Hade vi inte ätit middag redan? Otroligt vad man kan äta efter dessa vandringar. 

Medan Oskar och Seo badade i Saxnäsgårdens simbassäng på kvällen, gick vi i affären och tittade på alla vackra hemslöjdsaker. Tog sedan en promenad upp till Ricklundgården som idag är ett konstmuseum men tyvärr stänger redan kl 16.  

 

saxnas12.jpg (24861 byte)
Lars Pålssons stuga i Marsliden

 

Nästa dag