Vandring på tomten 2014

 

Här blommar det mesta den 29 juni

Sista skräpet efter granfällningen förra året eldas.....lämpligt tillfälle efter mycket regn dagarna innan

Dramatik värre.... två getter har invaderat våra ägor ...generalen i mitten bestämmer strategin för bortmotning

En kopp kaffe smakar bra efter gräsklippningen för Helena

Egentligen tycker jag inte om plattor här i skogen, men här ska vara en stig. Jag går inte här så mycket så klövern och lingonriset har tagit över. En rad med halvplattor ska  läggas nästa sommar. Det här blev jag supernöjd med eftersom det är vägen från vattentunnan till komposten.

 

Så här såg det ut från andra sidan innan jag hade hackat där. Synd på fina grästuvan förstås.

Här ska det också röjas tyckte Helena, och bra blev det.

Här växte vårkragen förut plus en massa ogräs. Nu har jag satt en rosa näva efter att ha lagt dit massor av kompost.

Det var längesen jag har kunnat fotografera rönnen så här röd och läcker.

Sol på stenpartiet. Vilken skillnad efter granfällningen. Förut var här alldeles mörkt på eftermiddagen.

Stora granlandet (det måste ju ha ett namn)

 I år tog jag bort stormhatten som också fick stora svarta löss. Inga blommor på mina irisar behagade komma i år, men var inte väntade heller. Alldeles för torrt här för dem. Flocknävan kommer så smått, likaså ormroten. Till höger i bild ses vitlysingen med en blomma. Jo, jag tackar för det. Fingerborgarna har jag flyttat från rosen där den inte var välkommen. Hoppas på regn nu i höst så de små rönnarna inte torkar bort också. Väntar på att en stor stark karl ska komma och hjälpa mig med att lägga en sten tillrätta i stenröset till höger i bild. Sen ska jag sätta lite stenpartiväxter där. Ja, egentligen skulle jag inte sätta några blommor alls här, men så länge man orkar kan jag inte låta bli.

 

Visst är solbollen läcker. Vildgräs!! Träden på stenen frodas ovanligt bra i år. Där växer tall, gran, björk, rönn och sälj. Alla träd som växer på tomten. Jag får frågan om jag har planterat dem, men då hade de nog inte klarat sig.

Eftermiddagssol i september

Här i dungen som egentligen ligger utanför vår tomt har jag fyllt upp mellan stenarna och satt vårkrage och mynta.....ja, man vet aldrig, kanske det kommer flera blommor hit,,,, någonting som jag annars skulle slänga.

Stora landet efter en hel del klippning i höst, men mycket kvar ändå. Nu ser jag verkligen vad kransveronikan vid björklandet är stor och frodig. Schersminskotten når ända upp till fönsterkarmen. Nästa sommar hoppas jag på full blomning.

 

 


Tillbaka till Min stuga och min täppa

Tillbaka till Sonjas första sida