Vandring på tomten 2013


Det här kortet är från sommaren 2012......

.....och nu är två granar borta ....ljust och härligt...det känns så bra...och varför har vi inte gjort det förr tänker man.

En del ris lämnades kvar för ved som vi behöver varje dag till spisen. Jobb för mig innan vi flyttade dit. Tur att jag hade tränat med gummiband i vinter.

Stubben efter den största granen. Enrisbusken till höger som jag funderade på att ta bort kom med nya gröna skott. Skönt att inte behöva trängas under grangrenarna förstås.

 

 

Här kom det minsann fram massor av stenar. Jag var ute tidigt på mornarna när vi hade flyttat hit och bökade och bände. En del lyckas man med att fixa till trampstenar, andra ligger stumma inkilade i andra stenar. En del under rötterna, andra är alltför tunga. En del bar jag bort. Men jag har sagt till mig själv att här blir det inga land. Här får det komma upp precis vad det vill.......

 

.....nu blev det ju så att jag måste dela en massa blommor, och var skulle jag göra av dem. Ja, jag tyckte att här kunde jag ju placera dem så länge. Så kan det bli. Och nu har jag satt iris, näva, daglilja, bergenia (syns ej, bara en rotbit i jorden). Vitlysingen följde med spaden när jag grävde upp nävan i fönsterlandet.

Här hamnade vårkrage, daglilja och alunrot som växte på komposten. Flocknäva, brunnäva, ormrot och stormhatt hittade också hit. Skulle nog inte tro att mycket överlever för det här området ligger rakt i syväst och blir stekhett när solen är framme.

Bilden på vackra prästkragen med ca 40 (räknade stjälkar senare på hösten och det var ca 50 st) blommor i en planta är tagen den 20 september. Det kändes som att någon däruppe ville hjälpa mig på traven.

Den efterlängtade eftermiddagssolen lyser på gården.....

..........härligt

Här var det mörkt förut på stenpartiet och ny lyser solen upp. Härligt när man sitter ute på altanen där kortet är taget.

Min nyinköpta ros satt i zinkhink kan få mera sol också. När jag klippte ner alla blommor och knoppar återkom den med nya fräscha blommor, så den verkade trivas i den fina jorden. Satte ner den i landet i höst och klippte bort alla blommor och knoppar igen. Hoppas att den återkommer nästa vår.

När de efterlängtade fåren kommer då rusar jag ut och tar kort. Gräset är långt och mustigt så en del syns knappast. Nu är det riktig sommar.

  Jag känner att de trivs med oss här intill vår tomt.

Tänk att lag lyckades fånga den här krabaten efter att ha sprungit åtskilliga vändor runt tomten. Annars var det en fjärilsfattig sommar i år.

Dimmig höstmorgon


Tillbaka till Min stuga och min täppa

Tillbaka till Sonjas första sida