Vandring på tomten 2011

Tänk om alla mina plantor i landen vore så frodiga som i komposten. Vallmo och akleja blommar. Jakobstegen flyttade jag till stora landet senare. Att jobba med komposten känns verkligen tillfredsställande, men tyvärr har jag bara fårgödsel i den och med den blir det ingen mask. Varför? Kanske jag får skylla på torkan ändå. Ingen mask kan överleva torka.

I år blev jag verkligen störd när jag skulle städa upp vid komposten. Första gången låg det en liten harunge där som jag inte ville störa. På kvällen gick jag dit igen och då var den borta som tur var. Nästa dag började jag med att ta bort en sten på plasten som jag hade haft under en kompost (så att inte granrötterna ska "äta" upp den) . Under låg en lite ödlefamilj och vem vill störa den. Nästa gång gick det ju bra tills jag kom i andra hörnet av plasten. Nu flög det upp ett gäng jordgetingar. Nu fick jag vänta ända tills de flugit därifrån. Har väl aldrig varit med om såna överraskningar där förut!!

Kan det vara den här lilla harungen jag såg. Vi kom underfund om att vi hade 3 st harungar på tomten i sommar när vi såg alla tre på samma gång.. (Bilden tog jag 4 juli)....och det här var 5 juli....kanske lill- eller storbrorsa. Så söta de är!!

 

Det här är sista bilden vi tog den 17 augusti. Vi såg den några dagar senare också, men sen flyttade de från oss. Vi saknade dem så mycket, även om de knipsade av en blomma här och där.
 

Vilken tur att jag hann fånga den här Makaonfjärilen som jag aldrig sett förut. Den måste väl vara ganska sällsynt. Stor och vacker.


Vitfläckig guldvinge som är betydligt mindre


Amiralen på kransveronikan

Kransveronikan vid björklandet blev imponerande med mina mått mätt i år.

Här syns den bättre. Den lavendelfärgade kransveronikan som också blommade fint syns längst till vänster i trapplandet.

Vid ett besök i stugan 26 oktober tog jag den här bilden. Vill ha flera brända rotvältor i min trädgård och helst med alla armar kvar. Den här blev ju enarmad efter bränningen.

Måste ju ha med en himmelbild också.

 

 

 


Tillbaka till Min stuga och min täppa

Tillbaka till Sonjas första sida