Torsdag 3 maj 2012

Äntligen är Maud och jag på väg till Spanien för att besöka Alhambra. Så länge jag kan minnas har jag tänkt att en gång få besöka det magiska Alhambra. Man har väl sett foton av det stora spännande moriska palatset med Sierra Nevada i bakgrunden och den prunkande grönskan i förgrunden.

Vi åker med Solresor från Arlanda vid 17 tiden.

På flygplatsen i Almeria möts vi av massor av fotografer och inne i hallen av stadens styrande. Här har jag stulit en bild (Foto: Fran Leonardo) från Elalmeria på webben. Vi fick ett glatt bemötande och en kasse med information om Almeria med omnejd. Allt berodde på att vi var de första svenska charterturisterna som landade i Almeria. Det måste ju firas!!

 

Man kände sig som en VIP-kändis på Almeria flygplats.

Solresors guide mötte oss och gav oss en del information, innan en buss tog oss till hotell Capricho utanför Rouqetas de Mar (tjugominuters bussresa till Almeria) där vi var framme vid 23 tiden. Efter incheckningen lämnade vi våra väskor i lägenheten. Den blev till full belåtenhet med bäddbar soffa i vardagsrummet, sovrum och ett litet pentry. Den stora balkongen ut mot havet gjorde det lyxigt värre.

Vi blev sedan bjudna på lite smått och gott i matsalen, och det smakade bra fast vi hade ätit middag på flyget. Ja, nu är vi äntligen här!

 

Nästa dag

Sonjas första sida