Fredag 28 juni 2002

På en tidig promenad sista dagen i Saxnäs omgivningar tar jag med mig kameran och fotograferar fjällen och Kultsjön från alla håll. Detta landskap med sin natur som jag har blivit så imponerad av säger jag farväl till denna tidiga morgon och går ner till stranden och letar lite stenar som får bli ett minne med hem. 

Strax före tolv checkar vi ut och far nu hemåt via Östersund. Vi stannar till vid Norgefarargården vid Klimpfjäll. Här stannade även nybyggarna till när de begav sig till Norge för att utbyta varor, därav namnet. Nu fungerar det som ett litet museum, med många gamla bruksföremål. Servering fanns här också med bl a våfflor och hjortronsylt, som vi valde på menyn. Helt fantastiskt att besöka denna gård som bevarats så fint.

Färden fortsatte över Stekenjokk och över högfjällsplatån med dess storslagna vidder. Härifrån skulle jag vilja någon gång bege mig ut på en fjällvandring. Här finns så härligt befriande och skön natur.  

Nog är det stora avstånd här uppe för jag tyckte det var en evighet innan vi kom fram till Strömsund där vi äntligen fick mat och åt jättegott på en Pizzeria. Kl tjugo åkte vi genom Östersund. 

Vi kom lyckligt och väl hem vid 23.30 tiden.

Härliga semesterdagar fick vi uppleva i en storslagen svensk natur när den är som vackrast. En mycket lämplig resa även för en en naturintresserad 6 åring, som uppskattade den lika mycket som vi. 

 

 
  saxnas21.jpg (31640 byte)
Norgefarargården
 saxnas25.jpg (19211 byte)  
     

Tillbaka till Sonjas första sida