Om den här sidan

Den här sidan har aldrig tillkommit utan Mildred Jonssons samling av texter och bilder och hennes genuina intresse för bygdens historia. Nu finns hon inte längre bland oss, men i hjärtat är minnet av henne bevarad. Jag är glad att jag fick bli hennes vän.

De gamla vackra bilderna och trevliga texterna gav mig inspiration till att göra en hemsida. När jag fick se en liten notis i Kamrattidningen Bocken om min farfarsfar Skräddare Borg, som jag aldrig träffat, blev blev jag nyfiken om det fanns mer att läsa om honom. På biblioteket fanns alla Bockens utgåvor och här kunde jag verkligen få ta del av regementets historia under Mohedstiden. Alla de här lättlästa och många gånger roliga artiklarna, tyckte jag att Mohedsborna skulle få ta del av, för de är ju ett stycke bygdehistoria. 

Tack till alla dessa människor som skrivit ner de här berättelserna, med så mycket humor och berättarglädje.

Skulle någon ha något emot att en viss artikel eller bild ska finnas här, så maila mig och då tar jag naturligtvis bort den. Finns det felaktigheter eller några missade länkar vill jag korrigera detta. Har du synpunkter eller speciella önskemål om tillägg till sidan så hör av dig, så kompletterar jag gärna. 

Eftersom jag själv inte är Mohedsbo och inte känner bygden så väl, så hoppas och tror jag att det ska droppa in en del synpunkter och uppgifter som gör att den här sidan kan bli bättre. Det svåraste i arbetet med hemsidan är att placera alla foton på husen rätt på sidan byggnader. Där vill jag också ha lite historia om när de byggdes och eventuellt revs eller flyttades. Och som ni ser har jag en del frågetecken på "egna ant". Men här kan jag säkert få hjälp. Den här sidan är inte färdig än.

Övrigt om sidan:

Sidan är gjord med skärm 19´skärmupplösning 1024x768
Bockens alla av mig utskrivna texter är länkade från sidan "texter", men samma text kan även vara länkade från en annan sida. 
Ibland har jag använt fet text där det kan vara speciellt intressant att läsa. 
De flesta bilder kan du klicka på så ser du dem i större format. Tryck sedan på  BAKÅT för att komma tillbaka.
Texter som är kontrollästa är noterade: Kontrolläst + namn      

Respektera att varken bilder eller texter får användas i kommersiellt syfte.

Uppdateringar:
20031105 FANOR fana 1676
20031106 Alla texter är kontrollästa

Den här sidan är gjord och utlagd av Sonja Tjernell och är ansvarig för den.