I det fagra Hälsingland bor jag. Född här och bott här hela mitt liv utom sex ungdomsår på 50- och 60 talet då jag arbetade i Stockholm.

För fem år sedan gick jag på en utbildning där jag prövade hantera bilder i olika program. Blev helt fascinerad av att kunna sätta ihop text och bild som t ex att göra gratulationskort i Corel Draw som har blivit mitt favoritprogram.

Eftersom jag inte hade riktigt kläm på att ta bilder från nätet, målade jag mina  egna bilder i Photo Paint, när jag började på min hemsida. Det är nog det roligaste av allt att jobba med i datan. 

Förra året gick jag på en kurs i Web Design och Photoshop, som jag har haft stor nytta av, när jag i vår lade in en grafiksida med egna blombilder. I mina mappar har jag haft så många bilder som jag ritat, och då passade det bra att använda dom.

Mitt största  intresse  är nog trädgårdsarbete, för det kan jag nog inte leva utan på sommaren. Det är så spännande att gräva upp stenar till ett nytt land och se om det kan finnas en stenåldersyxa eller kanske bara en fin kantsten i bråten. Att sedan plantera en gammaldags perennablomma gör att man är nöjd med tillvaron.

Att måla tycker jag är rogivande och kul. Efter några hobbycirklar och en kurs i målning har jag gjort en del som jag berättar om på mina målarsidor.
Varför lägger jag ut dom sidorna? Jo, för att jag kanske kan inspirera andra att piffa upp några gamla möbler eller saker som ligger i förrådet och bara skräpar eller ta reda på fina bomullstyger som man annars kanske slänger. Man behöver ju inte vara så duktig heller utan huvudsaken är att man har skojigt.
 

Hejdå!
20011202

Tillbaka till Sonjas första sida