Lördag 19 maj 2007

Idag bär färden av mot kontinenten. Redan 6.30 sitter vi vid lunchbordet och äter en härlig frukost. Ägg, skinka mm och sedan fil och flingor njuts av i massor, för man vet aldrig när vi får mat nästa gång. Bussen kommer 7.20 för avhämtning till bussterminalen där vi delas upp i olika bussar för vidare färd till Provence, Gardasjön, Wien och kanske flera ställen. Vår buss avgår därifrån 8.20. Agneta vår guide, My som följer med eftersom hon åker ner senare som guide för första gången till Provence, och Anders vår busschaufför presenterar sig.

39.jpg (20843 byte) Vi åker över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby och tar färjan till Puttgarten. Färjan avgår kl 10.55 och ska inte var framme förrän 11.40 så vi hinner ta en kopp capuccini och en kaka.
43.jpg (14117 byte) 13.40 ca är vi framme i Timmerdorfer Strand nära Lübeck, där vi äter vår lunch på Hotell Atlantis. Ris och schnitzel i härlig miljö med inspiration från hav och fiske.

Vi passerar Hamburg vid 14.30 tiden, och vid Garpsen söder om Hannover fikade vi och mötte sommaren. Nu kände vi de ljumma vindarna och fick en härlig kaffepaus som verkade  uppiggande. Även om bussresan går väldigt bra är det skönt att få komma ut och sträcka på benen. 

49.jpg (27307 byte) Foto taget i bussen 
på väg till Bochum

17.10 fortsätter vi mot Tryp Hotel i Bochum där vi äter middag. Kycklinggryta, grönsaksgratäng och ris. På kvällen gick vi ut på en promenad för att titta lite på staden. Vi fick sällskap med två andra tjejer i sällskapet och då vågade vi oss lite längre bort från hotellet. En varm och skön kväll så det blev en härlig runda. Inne igen vid 22 tiden redan, för det gäller att vara pigg igen i morgon.

Sover gott efter att ha slängt in dunkudden i garderoben och lagt huvudet på en jacka.

Föregående dag    Nästa dag

Till Sonjas första sida